Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отмениха честванията на Шипка за Трети март

Снимка: БГНЕС – архив

Община Габрово отмени църковно-военния ритуал на връх Шипка за националния празник Трети март. Отмяната е по искане на главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, като се позовава на повишаване броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в странатасъобщи БТА. Според  Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и заради това провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

Общината обяви, че отменя планирания църковно-военен ритуал на 3 март на връх Шипка и организирания за гражданите автобусен транспорт. Временната организацията на движението от страна на пътната полиция се запазва.


Още от категорията

Информационни дни за социално осигуряване в Кипър

На 22 и 23 юни българите в Кипър могат да се информират за социалното осигуряване. В българското посолство в Никозия на виртуални информационни дни експерти от Националния осигурителен институт и Националната здравно-осигурителна каса ще разясняват..

публикувано на 16.06.21 в 10:37

Лек ръст на новите случаи на Covid-19

161 са новите случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие. Това са 1,22% от направените 13 200 проби, сочи Единният информационен портал. Най-много са новозаразените в София-град- 40. Следват Пловдив с 20 и Стара Загора с 10. В областите..

публикувано на 16.06.21 в 08:49

Ваксинация срещу Covid-19 на колела и в столични молове

Столичани получават нови шансове да се ваксинират срещу коронавирус. След разкриването на пунктове в някои паркове през уикендите, възможност за свободна имунизация от тази събота и неделя ще има и в два столични търговски центъра.  Ваксини ще се..

публикувано на 16.06.21 в 06:10