Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско е домакин на Световната купа по ски

Снимка: БТА

59 скиори ще застанат на старта на Световната купа в Банско. На 27-и и 28-и февруари ски курорта приема два гигантски слалома от „Белия керван“.  Сред фаворитите на пистата „Марк Жирардели“ под връх Тодорка са швейцарецът Марко Одермат, французите Алекси Пентюро и Матьо Февр, австриецът Марко Шварц и норвежецът Фабиан Вилкенс Солхейм.

Българинът Алберт Попов ще се спуска с номер 59. „Няма да лъжа, че е много тежко, много уморителна е за краката пистата“, каза след опознавателната тренировка Попов. „Въпреки това фактът, че карам в България ме стимулира допълнително. Мисля, че познавам тази писта по-добре от всички останали и се надявам да се получи нещо“, допълни българинът. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11
Награждаване във Велдховен

Нaционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05