Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Добрич и Нови Искър ще подобряват рекорда на Гинес за най-дълга мартеница

Снимка: БТА

Доброволци на младежката организация на БЧК в Добрич ще се опитат да подобрят рекорда на Гинес за най-дълга мартеница. 

За целта днес рано сутринта на градския площад - пред паметника на хан Аспарух и на предварително определени маркери, те ще започнат да разпъват изработения от конци 20-километров талисман. Очаква се до обед да бъдат изброени обиколките и да се разбере дали е счупен предишния рекорд от 17 км. 

 Доброволците са се подготвяли за събитието близо осем месеца, в които са плели мартеницата. Идеята им е тя да бъде обявена на търг и с парите да се помогне на бедни семейства в областта. 

Рекордът на Гинес за най-дълга мартеница ще се опитат да подобрят и жителите на Нови Искър.

Още от категорията

Специални платформи осигуряват безопасното гнездене на щъркелите

Общо 533 платформи за щъркелови гнезда са монтирани в Западна България от енергоразпределителната компания ЧЕЗ, за да се осигурят условия за безопасно гнездене на птиците, предаде електронното издание 3e-news. Платформите се поставят на ключови..

публикувано на 12.04.21 в 19:35

Класни стаи на открито – да дадем чист въздух на българското образование

След като стана ясно, че от 12 април се възстановява присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас, и на ротационен принцип за по-големите, като първи в класните стаи се завръщат тези от 7,8 и 10 клас, отново дойде ред да поговорим за родната..

публикувано на 12.04.21 в 11:13

Почти равен брой новозаразени и излекувани от Covid-19

462 нови случаи на коронавирус са установени през изминалото денонощие от направените 3658 тестове, показват данните на Eдинния информационен портал. Положителните проби се равняват на близо 13%. Най-много новозаразени има в София – 143, в..

публикувано на 12.04.21 в 08:38