Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Французин победи във втория гигански слалом от Световната купа в Банско

Снимка: БТА

Световният шампион Матьо Февр (Франция) спечели втория гигантски слалом от програмата на Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско.

Февр финишира за 2:25.29 минути, след като беше най-бърз в първия манш с 1:11.45 минута, а при второто си спускане беше достатъчно солиден, за да триумфира, съобщава БТА.

Това е втора победа на 29-годишния французин в надпревара за Световната купа. Първият му успех е на 4 декември 2016 г. в същата дисциплина на родна земя във Вал Д'Изер. 

Швейцарецът Марко Одермат стана втори в Банско на 75 стотни от секундата. Лидерът в генералното класиране за големия Кристален глобус Алекси Пентюро (Франция) остана трети на 81 стотни от секундата.

Снимка: БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40