Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българката Мария Бакалова не получи „Златен глобус“

Снимка: архив

Мария Бакалова, се размина с наградата „Златен Глобус“ в категорията, в която бе номинирана за най-добра актриса във филмова комедия. Наградата отиде при Розамунд Пайк за участието й във филма „Много ме е грижа“.Бакалова, която е първата българка с номинация за наградата на чуждестранните журналисти в Холивуд, се състезаваше за отличието със звезди като Мишел Пфайфър и Кейт Хъдсън. Все пак филмът „Борат 2“ на Саша Барън Коен получи „Златен глобус“ в категорията комедия и мюзикъл, предаде БТА. 

Мария Бакалова е безспорно звездата в продължението на „Борат“, където българката играе дъщерята на казахстанския журналист в САЩ Борат Сагдиев - роля, която се изпълнява от самия комик Саша Коен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фолклорният състав "Родина" ще представя България на фестивал на ЕС в Отава

Българският фолклорен състав "Родина" с ръководител Райна Стаматова ще представя страната ни на ежегодния Културен фестивал на ЕС, който ще се проведе в парка "Лансдаун" в Отава на 13 юли 2024 г. Това съобщиха от Министерство на външните работи...

публикувано на 03.07.24 в 20:15

Нана Джанелидзе представя на фестивал в Перник филма си за войната между Грузия и Абхазия

Грузинският сценарист и режисьор Нана Джанелидзе е специален гост на фестивала за късометражно кино IN THE PALACE, който се провежда между 29 юни и 6 юли в Перник. На 3 юли тя ще представи новия си филм "Лиза, не спирай". Той е копродукция с..

публикувано на 03.07.24 в 08:10

България, видяна от Бетани Хюз

Историята винаги се нуждае от добри разказвачи. Херодот е обявен за баща на историята, не просто защото пише първата история, а защото първи е чел своите текстове публично в Одеона на Атина. Има два вида историци. Едните цял живот изследват определена..

публикувано на 30.06.24 в 06:15