Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гърция облекчава режим на тестване за Covid-19 за водачите на камиони

Снимка: архив

Министерството на външните работи на Гърция уведоми българското външно министерство, че практиката за бързи антигенни тестове за всички шофьори на товарни камиони на граничен пункт „Кулата - Промахон“ е прекратена. От 1-ви март тестване отново ще бъде извършвано единствено на случаен принцип, съобщи българското външно министерство.

На 27 февруари 2021 г. по указание на външният министър Екатерина Захариева българският посланик в Атина  Валентин Порязов постави пред гръцките власти спешно въпроса относно мярката за масово тестване по границата, която създаде неудобства за шофьорите на товарни камиони и противоречи на регулациите на ЕС.

Още от категорията

Над 4% са новозаразените с Covid-19 за денонощието

241 са новите случаи на коронавирус в страната при направени 5 853 теста. Положителни са 4,12% от направените проби, сочи Единният информационен портал. Най-много са новите случаи в София-град – 66. Следват областите Варна с 30 и Велико..

публикувано на 10.05.21 в 09:11

Диана Димитрова преобразява околната среда с шевици от пластмасови капачки

Диана Димитрова “извезва” шевици от пластмасови капачки, предавайки закодираните послания на българките с помощта на съвременен материал. Паната й красят оградата на екопарка в родния й град Елин Пелин, а с помощта на нейните четежи красивото везмо..

публикувано на 10.05.21 в 09:10

Избираме ваксина срещу Covid-19 по интернет

От днес гражданите, записани чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу коронавирус https://www.his.bg/bg/reservation/,  ще могат да заявят предпочитания от тях препарат. За всички пунктове ще бъдат осигурени количества от двата вида..

публикувано на 10.05.21 в 06:00