Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Почит за медиците, загинали за свободата на България

Над 550 са медицинските чинове, изписани върху Докторския паметник в София, където се проведе традиционното поклонение за 143-ата годишнина от Освобождението на България.

Представители на различни институции и много граждани сведоха глава в памет на високохуманното дело на лекари, милосърдни сестри и санитари, загинали за свободата на България.

„Не бива да забравяме откъде произлизат нашите корени и сме длъжни да отдадем почит на медиците, загинали за свободата на България. Не бива да забравяме и подвига на много наши колеги, които през последната пандемична година загубиха живота си, борейки се до последно да спасят чуждия“, изтъкна полк. доц. Владимир Василев, зам.-началник на Военно медицинската академия.

Още от категорията

Парламентът прие оставката на правителството

След дълги процедурни спорове Народното събрание прие оставката на третото правителство ръководено от премиера Бойко Борисов. Решението бе взето със 156 гласа "за", без "против" и "въздържал се".  Депутатите от бившата управляваща партия..

публикувано на 16.04.21 в 12:59

Два случая на мутация на Covid-19 в Северна България

“При две жени в Северна България с британския вариант на Covid-19 е установена мутация в спайк протеина на шипчето”, информира на брифинг на здравните власти проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. “..

публикувано на 16.04.21 в 12:03

В „Сребърна“ се излюпиха първите пеликанчета за тази година

С ново поколение се сдобиха първите двойки къдроглави пеликани, които през месец март свиха гнезда в крайдунавския резерват „Сребърна“. Пеликанчетата са се появили на бял свят в специално изградените за тях дървените наколни платформи в северната..

публикувано на 16.04.21 в 11:08