Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Бързи зелени коридори“ в туризма обсъдиха България и Унгария

Марияна Николова и Миклош Шолтес
Снимка: tourism.government.bg

Създаването на „бързи зелени коридори“ в туризма за ваксинирани и възстановили се от Covid-19 обсъдиха днес на среща в София вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и Миклош Шолтес, държавен секретар в Министерския съвет на Унгария. 

От Министерство на туризма уточняват също, че Николова е благодарила за подкрепата за българската общност в Унгария – за запазване на езика, националната идентичност и историческата памет. 

По данни от Единната система за туристическа информация за периода януари - октомври 2020 г. през граничните ни пунктове са преминали над 21 хиляди унгарски туристи.

Още от категорията

Виртуално изложение представя възможностите за ваканция в България

В безопасна среда, с богато съдържанието и без ограниченията на физическото пространство започва Второто виртуално издание на Международната туристическа борса HOLIDAY&SPA EXPO. Тя ще бъде достъпна за посетители от всяка точка на света..

публикувано на 22.04.21 в 06:00

Израелският туризъм поиска зелен коридор с България

Израелските туроператори са поставили въпроса за зелен коридор с България. В противен случай страната ни може да загуби голяма част от израелските туристи. Това е заявил почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов пред Bgtourism.bg. Израелците не..

публикувано на 21.04.21 в 19:25
Марияна Николова

Обмисля се облекчаване на влизането на туристи в България

Обмислят се възможни варианти за облекчено влизане на туристите в страната. Това е обявила пред журналисти във Варна вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова, предаде пресцентърът на министерството. Сред обмисляните възможности са..

публикувано на 20.04.21 в 14:28