Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Празнична програма за 3 март и в Канада

Снимка: Архив

Съвременните технологии ще дадат възможност на българите по всички краища на света да станат свидетели на уникално събитие в Канада, посветено на националния ни празник на 3 март 2021 г. – осветяването на Ниагарския водопад в цветовете на българския трибагреник.

Началото на светлинното шоу е в 22:00 ч. EST (5:00 ч. сутринта на 4 март българско време). То ще продължи 15 минути и при подходящи атмосферни условия ще може да се наблюдава както от бреговете на Канада (провинция Онтарио), така и от САЩ (щата Ню Йорк), припомня пресцентърът на Министерството на външните работи.

Празничната програма за 3 март ще продължи в 12:30 ч. EST (7:30 ч. сутринта на 4 март българско време) във Ванкувър, когато емблематичната сграда на кметството -  Vancouver City Hall, ще бъде озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено.

Двете събития ще могат да бъдат проследени пряко във фейсбук страницата на МВнР

"Инициативата е единствена по рода си", заяви генералният консул на България в Торонто Велислава Панова в интервю за Програма „Хоризонт“ на БНР. Вижте и чуйте подробностите ТУК

Още от категорията

„Златна лаврова клонка“ за почетния ни консул в Намибия Михаил Михайлов

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи почетния знак на МВнР „Златна лаврова клонка“ на доскорошния почетен консул на България в Намибия архитект Михаил Михайлов . Отличието е за приноса му в развитието на отношенията между..

публикувано на 13.04.21 в 14:39

Повечето ученици от гимназията в Босилеград искат да следват в България

Почти всички от 50-те зрелостници, завършващи босилеградската гимназия, искат да  продължат образованието си в някой от университетите в  България. Това сочат резултатите от анкета, проведена сред абитуриентите в единственото средно учебно заведение там,..

публикувано на 11.04.21 в 11:35
Президентът Румен Радев и кметът на Община Цариброд Владица Димитров

Румен Радев: Българите в Сърбия са духовен мост между двете страни

Актуални въпроси, свързани с българското национално малцинство в Цариброд, Република Сърбия, обсъди днес президентът Румен Радев в София с кмета на общината Владица Димитров и председателя на Общинския съвет Зоран Джуров.  „Бих искал българите в..

публикувано на 09.04.21 в 18:15