Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българският трибагреник освети Ниагарския водопад и мост в Подгорица

Снимка: стоп кадър Фейсбук на МВнР

Една от най-красивите природни забележителности в света – Ниагарският водопад, бе осветена в цветовете на българския трибагреник по повод Националния празник на България – 3 март. Организатор е генералното консулство на България в Торонто и българското посолство в Канада. Светлинното шоу бе предавано на живо във Фейсбук. Инициативата ознаменува 55-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Канада. и може да се види на .

По случай българският национален празник емблематично място в Подгорица, столицата на Черна гора, мостът Милениум, също грейна с цветовете на българския трибагреник, съобщиха от Министерството на външните работи.

Още от категорията

За българите в Кипър: Информационни дни за социалното осигуряване

Българската общност в Кипър ще може да получи информация по въпросите на социалното осигуряване на 22 и 23 юни. Събитието се организира от Службата по трудовите и социални въпроси към Министерството на труда и социалната политика и Посолството на..

публикувано на 17.06.21 в 18:34

Гласуването на българската диаспора добавя стойност на изборите в страната

На предсрочния парламентарен вот на 11 юли за първи път в чужбина се очаква да се разкрият рекордните над 750 избирателни секции. От 30 години диаспората гласува извън страната, но това право все още предизвиква спорове. За живеещият в Лондон..

публикувано на 17.06.21 в 12:29

10 хиляди българи може да се наложи да напуснат Великобритания

Над 10 хиляди българи във Великобритания, подали молба за придобиване на статут на уседналост , не са отговорили на изискванията, според информация на британската страна. Други 264 хиляди пък са били одобрени и ще продължат да пребивават в страната...

публикувано на 15.06.21 в 18:46