Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Таекуондисти от над 50 страни идват в София

Снимка: БГНЕС/архив

Над 700 таекуондисти от над 50 страни ще мерят сили на 6 и 7 март в столицата на международния турнир Рамус София Оупън, който е от най-високата категория G1, предаде агенция БГНЕС.

В списъка на участниците фигурират имената на олимпийски и световни шампиони. Това е първият голям тест за състезателите в календара на бойното изкуство на Стария континент след едногодишната пауза заради пандемията.

Преди надпреварата българският национален отбор премина подготвителен 22-дневен лагер в Иран.


Още от категорията

Фатме Шабан за успехите на тепиха и в живота

Фатме Шабан е най-младата състезателка сред жените в Националния отбор по борба. В спортната си биография е записала победи в множество първенства, а един от последните ѝ триумфи беше в края на март, на Международния турнир „Петко Сираков и Иван..

публикувано на 19.04.21 в 13:45

София кара колело и тича за по-чист въздух

Олимпийските медалисти Евгения Раданова, Йордан Йовчев, Християна Тодорова и Ренета Камберова заедно с други елитни спортисти тази сутрин ще поведат колоната на традиционното велошествие и атлетически крос в София. Под мотото “За по-чист въздух”..

публикувано на 18.04.21 в 06:00
Христо Христов

Българските щангисти с 19 медала от европейското в Москва

Участието ни на Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва приключи с бляскаво представяне на 19-годишния Христо Христов. Той извоюва два сребърни медала. Българите се връщат у дома с 19 медала - три златни, три сребърни и един..

публикувано на 11.04.21 в 10:35