Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Международен творчески проект събира младежи от България и Сърбия

Снимка: архив

В началото на март започна набиране на кандидати от 16 до 29 годишна възраст за участие в творчески лагери по проект „Младежка арт мрежа“, изпълняван по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. Неговата основна цел е да създаде среда за развитие на таланти, да наблигне на творческите умения и междукултурния диалог сред младите хора от трансграничния регион Видин-Зайчар. Партньори в това начинание са Народно читалище „Развитие – 1893“, гр. Белоградчик, България и Дом на културата, гр. Княжевац, Сърбия.

Провеждането на младежките лагери в двата града ще се извърши в шест творчески направления – изобразително изкуство, творческо писане, музика, танц, театър и фотография. 

Всеки от лагерите ще продължи шест дни и ще завърши с „Вечер на талантите“. След приключването им, младежите-участници заедно със своите ментори ще имат възможност да се включат във форум, посветен на развитието на младежкото предприемачество в областта на културата и творческите индустрии. Те ще демонстрират своите способности в рамките на Международния фестивал на младежката култура в сръбския град Княжевац.

Още от категорията

Започна актуализацията на Google Maps и Street View в България

Автомобилите на Гугъл отново са в България и до месец октомври ще актуализират картите си. Последно подобна актуализация за Google Maps и Street View у нас е правена през 2019-а, но тази година тя ще бъде много по-мащабна и ще включва съвсем нови..

публикувано на 13.05.21 в 13:58

Под 6 на сто са новозаразените с коронавирус за денонощието

657 са новите случаи на C ovid -19 в страната сочи Единният информационен портал. При направени 11 106 теста за денонощието позитивни са 5,9% от пробите . В столицата новите случаи са 151, в Пловдив - 64, във Варна – 55, а в Благоевград – 44...

публикувано на 13.05.21 в 09:05

БХК: 2020-а постави сериозни предизвикателства към правата на човека в България

Пандемичната 2020 година показа колко важен е въпросът за точния баланс между ограничаване на правата на гражданите и опазване на здравето на населението. Бяхме свидетели на затваряне на държави, невъзможност за пътувания и преминаване на..

публикувано на 12.05.21 в 11:48