Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови правила за отпътуване от Англия

Изискванията важат и за българите, напускащи Обединеното кралство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От понеделник, 8 март, всички отпътуващи от територията на Англия са длъжни да попълват нов формуляр/декларация, в който да посочват, че целта на пътуването им е разрешено в съответствие със съществуващите ограничения.

Законово разрешените причини за международни пътувания включват: работa; образование; доброволческа дейност; медицински причини или т.нар. compassionate grounds (полагане на грижи за други хора); сватби, погребения и събитията, свързани с тях.

Декларацията може да бъде изтеглена ТУК.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да четат указанията в декларацията, както и информацията на намиращите се в нея интернет връзки към британския правителствен уеб сайт. 

На пътници без попълнена декларация може да им се откаже достъп до резервирания транспорт

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на телефони: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19
Харманли, 18 юли 2024 г.

Борбата с огъня край Воден продължава, фермери подават ръка на свой колега

Остава в сила бедственото положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара, съобщиха от..

публикувано на 21.07.24 в 10:25

Варна е домакин на международно състезание с дронове

Над 75 пилоти на дронове от целия свят ще мерят сили край варненския квартал Аспарухово, съобщи БТА. Събитието DRON CUP VARNA FAI 2024 се провежда с подкрепата на Община Варна на 20 и 21 юли в зоната до игрищата на местния парк край Аспарухово...

публикувано на 20.07.24 в 17:15