Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнализираме денонощно за предизборни нарушения

| обновено на 08.03.21 в 17:07
Снимка: архив

Министерството на вътрешните работи откри телефонна линия, на която гражданите да подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления по време на изборния процес.

За целта до 5 април ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На нея, както и на имейл izbori2021@mvr.bg, можем да съобщаваме за забелязани нарушения или евентуални престъпления по време на подготовката на изборите и в деня на вота. Това е част от предприетите от МВР мерки за гарантиране на сигурността и обществения ред при провеждането на редовните парламентарни избори, съобщи БТА.

Сигналите от горещата линия ще бъдат обработвани в пряка координация с прокуратурата и ще бъдат публикувани на страницата на МВР. До момента в министерството не са постъпвали сигнали за подготвяни престъпления срещу изборните права на гражданите, посочи в интервю за БНР гл. комисар Николай Хаджиев, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще..

публикувано на 09.07.24 в 15:10

В ДСБ обсъждат имена на премиери за технически кабинет

Лидерът на "Демократи за силна България“ (ДСБ) Атанас Атанасов каза пред БНТ, че в "Продължаваме промяната - Демократична България" трябва да се създаде единен орган, който да обсъжда всички въпроси и да взима общите решения в коалицията. По думите му..

публикувано на 09.07.24 в 14:26
Християн Мицкоски

Управляващи в Скопие искат денонсиране на договора с България

Македонският премиер Християн Мицкоски заяви, че правата на българите в Северна Македония се спазват, но същото не може да се каже за "македонското малцинство“ в България, предава БГНЕС. На среща в Университета "Джонс Хопкинс“ в САЩ Мицкоски заяви, че..

публикувано на 09.07.24 в 09:15