Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвежда се карантина за пристигащите в България от Африка

Снимка: архив

От 00:00 часа на 13 март всички лица, на които е разрешено влизането в страната и които пристигат от държави в Африка, се поставят под задължителна карантина за срок от 10 дни, нареди със заповед здравният министър.

За тези граждани не се допуска изключението „отмяна на карантината“ при предоставяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в България PCR тест.

Карантината се отменя при изтичане на 10-дневния срок и предоставяне на отрицателен резултат от проведено на десетия ден изследване по метода на полимеразно верижната реакция за доказване на Covid-19. Резултатът се представя на директора на регионалната здравна инспекция, който е издал предписанието, съобщиха от здравното министерство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще..

публикувано на 09.07.24 в 15:10

България днес - 8 юли 2024 г.

В „България днес“ на 8 юли говорим за еволюцията и кризите в IT сектора и как това се отразява на възможностите за работа в сферата на високите технологии. Разговаряме за академичното изучаване на български език в Албания с доц. Раки Бело, преподавател в..

публикувано на 08.07.24 в 19:00