Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Възможен е спад на новозаразените след 3 седмици

Снимка: БТА

Ситуацията с коронавируса и натискът върху лечебните заведения са под контрол. България разполага с всичко необходимо за битката с Covid-19. Продължават и доставките на ваксини. Това е докладвано на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, предаде БТА.

Министър председателят е подчертал, че страната е поръчала много повече от нужното количество ваксини за населението. Премиерът очаква, че скоро ще пристигнат количества и от четвърта одобрена за ЕС ваксина, от която са поръчани 2 млн. дози.

Главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев прогнозира, че дори следващите 2-3 седмици да се достигнат високи числа на новозаболели, след това ще започне спад на новозаразените.

Още от категорията

България чества Деня на храбростта и празника на Българската армия

С тържествени оръдейни залпове, марш на представителни части и прелитане на бойна авиация над центъра на столицата в София беше отбелязан Деня на храбростта и празника на Българската армия. По традиция на Гергьовден в присъствието на президента,..

обновено на 06.05.21 в 14:01

Остават в сила пандемичните изисквания за пристигащите българи в Германия

Изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест при пристигане от България в Германия остава в сила до 12 май 2021 г. включително, въпреки че от 2 май 2021 г. Германия намали нивото на риск за България от държава с висока честота на заразяване на..

публикувано на 06.05.21 в 09:33

"Граф Игнатиево" – дом на българската бойна авиация

6 май е Ден на храбростта и празник на българската армия. За втора поредна година обаче пандемията от Covid-19 нарушава традицията, датираща от 1993 г., за военен парад в днешния ден. Но все пак демонстрация на военната мощ ще има, макар и без..

публикувано на 06.05.21 в 05:35
/de/tourism/listight">