Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България финансира фолклорен проект със Северна Македония

Снимка: БГНЕС

Българският посланик в Скопие Ангел Ангелов подписа споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по линия на българската официална помощ за развитие на Северна Македония. Средствата са за проект, който ще задълбочи сътрудничеството между двете съседни страни в сферата на културата и фолклора.

Споразумението е подписано със Сдружението за култура и изкуство „Арт Вивенди“ от град Охрид. Проектът - „Разпознаване на общи черти на нематериалното културно наследство на Балканите“ е на стойност 38 000 евро, съобщи българското външно министерство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Деня на театъра връчват театралните награди ИКАР

В Световния ден на театъра, 27 март, на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов“ в София, за 50-и юбилеен път, тази вечер ще бъдат връчени националните награди за сценични изкуства ИКАР. Творците ще получат отличия в 23 категории. Присъждат се и..

публикувано на 27.03.24 в 07:15

Във Варшава представиха документалния филм „Париж на Богдана Карадочева“

Българският документален филм „Париж на Богдана Карадочева“ на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев беше представен във варшавското кино „Муранув“, съобщи БТА. Лентата, създадена през 2014 г., беше показана в рамките на провеждащия се в полската..

публикувано на 26.03.24 в 18:55
Петя Кокудева

Среща с писателката Петя Кокудева по повод Деня на европейските автори

25 март е обявен от Европейската комисия за Ден на европейските автори. Мисията му е да празнува творците на Стария континент и да насърчава интереса към четенето и езиковото многообразие в Европа. Инициативата се провежда в последния понеделник от месец..

публикувано на 25.03.24 в 05:30