Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България е готова да посрещне своите гости от Русия

Снимка: tourism.government.bg

„България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация. Вярвам, че границата между нашите държави ще се отвори скоро и руските туристи ще посетят страната ни още през предстоящия летен туристически сезон“. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на среща с извънредния и пълномощен посланик на Русия в България Елеонора Митрофанова. Николова посочи, че България ще продължи да работи за превръщането си в целогодишна туристическа дестинация на руския пазар. В нормални условия ежегодно страната ни приема над 450 000 руски граждани.

Посланик Митрофанова изрази задоволството си от проведената среща. Тя посочи, че е от изключително значение руските туристи да имат точна информация как ще се осъществява туристическата дейност в България.

Още от категорията

Фестивал на зелениката събира туристи от цялата страна в Странджа

17-то издание на Фестивала на зелениката се провежда този уикенд в местността „Тулпан” край малкотърновското село Заберново. Всяка година празникът е на различно място в Странджа, но винаги е през месец май, когато цъфти зелениката,..

публикувано на 15.05.21 в 09:50

Слънчев бряг открива сезона на 1 юни

Най-големият ни черноморски курорт ще открие летния сезон с обновена инфраструктура и с ваксиниран персонал. Все още на места  текат довършителни дейности по подмяна на настилката на част от централната алея и във вътрешността на комплекса,..

публикувано на 14.05.21 в 13:07

Поморие се подготвя за гостите през летния туристически сезон

50 ще са командированите полицаи в  Поморие това лято. Ще бъде въведено безплатно паркиране за туристите, но при строг контрол. „Вече се чува руска реч в Поморие. Започнаха да идват руснаци, които имат жилища тук, но ги е нямало през зимата и..

публикувано на 14.05.21 в 06:25