Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските граждани в Испания трябва да гласуват в секциите по местоживеене

Снимка: архив

Във връзка с ограничителните мерки срещу коронавируса посолството ни в Мадрид е информирано от испанските власти, че при наличие на избирателна секция в автономната област по местоживеене, желанието на българските граждани да гласуват в други автономни области няма да се счита за уважителна причина за пътуване.

Към момента в Испания заради пандемията от коронавирус  и във връзка с предстоящите на 4 април 2021 г. Великденски празници свободното движение между отделните автономни области е забранено, като страната е в т.нар. състояние на тревога до 9 май 2021 г. 

На територията на Испания са образувани 53 избирателни секции за изборите за Народно събрание на 4 април 2021 г., съобщава българското Външно министерство. Те са разположени в областите с най-многобройна българска общност. Тяхното местоположение и адреси могат да бъдат видени ТУК


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Николай Коларов и неговият път с виолончело към академична кариера в САЩ

Николай Коларов е български виолончелист, който вече близо 30 години гради академична кариера и развива концертна дейност в Минесота, САЩ. Дългият път отвъд Океана за него е свързан с желанието да започне магистратура в областта на струнните..

публикувано на 06.08.24 в 10:50
Йона Тукусер

Йона Тукусер пресъздава в картини ужасяващия глад в Бесарабия

Бесарабската българка Йона Тукусер ще представи тази вечер в в село Главан, Болградски район, своята изложба, посветена на глада в Бесарабия през 1946-1947 г. Картините, вдъхновени от историите на местните жители, преживели предизвикания от..

публикувано на 03.08.24 в 16:05
Цариброд

От Цариброд (Димитровград) се жалват, че местните младежи отиват в България

Младите хора от Западните покрайнини намират образование и препитание в България при условия, които Сърбия не може да си позволи. Това става ясно от думите на кмета на Цариброд (Димитровград) Владица Димитров, цитирани от БГНЕС. Много хора от Димитровград..

публикувано на 26.07.24 в 17:12