Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Показаха машините и бюлетините за парламентарните избори

Снимка: БГНЕС

От Централната избирателна комисия показаха образеца на бюлетината, с която ще гласуваме на 4 април, както и устройствата за машинно гласуване.

С машина за парламентарния вот ще може да се гласува в 9 390 от секциите в страната, а общо секциите в България ще са малко над 11 хиляди, без подвижните секции. Над 2000 техници ще обслужват машините в деня на изборите. Бюлетината на екрана ще е в три страници. Разписката от машината ще се пуска в отделна урна, предвидена за машинното гласуване. Хартиената бюлетина ще е дълга приблизително 60 сантиметра. Тази за чужбина е без кръгчета за преференции, защото там се гласува само за партии и коалиции.

Още от категорията

Зоран Заев се "прошета" из София

Посещението на македонският премиер Зоран Заев на 17 юни в София започна в минорна тоналност и презастраховане и от двете страни. Ден преди пристигането на делегацията от Република Северна Македония, българското външно министерство заяви, че на..

публикувано на 18.06.21 в 11:56

Между България и Северна Македония има диалог

Република Северна Македония е най-важната, близка приятелска страна и развитието на двустранните отношения са важни за България, а това изисква регулярни контакти, диалог и сътрудничество. Това заяви президентът Румен Радев при срещата си с премиера на..

публикувано на 17.06.21 в 20:25

Изравнени шансове за победа на първите две партии

Партията „Има такъв народ“ и коалицията ГЕРБ-СДС имат изравнени позиции за предсрочните избори на 11 юли, сочи проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, направено по поръчка на Българското национално радио. Ако се гласуваше сега двете първи..

публикувано на 17.06.21 в 13:14