Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 20 март се подава заявление за гласуване по настоящ адрес

Снимка: архив

До 20 март всеки избирател с постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес.

Също така 20 март е и крайният срок за избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, да заявяват желанието си да гласуват с подвижна урна.

  Подаването на заявленията може да стане и по електронен път към съответната община, напомнят от Централната избирателна комисия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда , 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35