Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пампорово решава дали да удължи със седмица ски сезона

Снимка: pamporovo.me

Ски зоната в Пампорово може да бъде отворена до 28 март, ако ръководството на "Пампорово" АД днес реши да продължи работа с още една седмица. Първоначално беше оповестено, че ски сезонът ще приключи на 21 март заради усложнената епидемична обстановка и увеличаващия се брой заболели сред служителите на дружеството.

Евентуалното преразглеждане на решението идва след като сдружение "Заедно за Чепеларе" се противопостави на решението за по-ранно спиране на лифтовете и ски зоните в Пампорово и Чепеларе, тъй като функционирането им не противоречи на противоепидемичните мерки. В Пампорово и Чепеларе все още има отлични условия за ски, а спирането на лифтовете ще провали множеството резервации за следващата седмица, заявяват хотелиери.

Още от категорията

Слънчев бряг открива туристическия сезон на 1 юни

Черноморският курорт ще открие сезона с обновена инфраструктура. Все още обаче текат някои довършителни дейности по частична подмяна на настилката на Централната алея и във вътрешността на комплекса, изграждат се нови тротоари, озеленява се,..

публикувано на 14.05.21 в 13:07

Възход на къмпинг туризма във време на пандемия

Над 80 къмпинга на море, планина и езера, край села и исторически градове се радват на небивал наплив през последната година на епидемични рестрикции . Това констатират работещите в бранша в навечерието на Третото издание на „ Къмпинг и..

публикувано на 14.05.21 в 11:19

Поморие се подготвя за гостите през летния туристически сезон

50 ще са командированите полицаи в  Поморие това лято. Ще бъде въведено безплатно паркиране за туристите, но при строг контрол. „Вече се чува руска реч в Поморие. Започнаха да идват руснаци, които имат жилища тук, но ги е нямало през зимата и..

публикувано на 14.05.21 в 06:25