Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес България е в десетдневен локдаун

Снимка: БГНЕС

От 22-ри до 31-и март в България се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. Причината е ръстът на броя на заразените с Covid-19 и на хоспитализираните с инфекцията.

Затварят се моловете с изключение на намиращите се в тях магазини за хранителни стоки, офиси на банки и телекомуникационни оператори. Преустановяват се посещенията в заведенията за хранене и развлечение, като се разрешават единствено доставките и вземането на храна за вкъщи. Изхранването на гостите ще става по стаите. Затварят се фитнесите и залите за групови тренировки. Учениците преминават на обучение в електронна среда. На събирания от частен характер се допуска присъствието на не повече от 15 души. Преустановяват се и груповите туристически пътувания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата Слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01