Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата емитира нов дълг от 300 милиона лева

Българската народна банка
Снимка: bnb

Дългови книжа за 300 милиона лева днес ще бъдат предложени на аукцион, предаде репортерката ни Марта Младенова. Финансовото министерство предлага 5-годишни облигации при нулева лихва. 

От началото на 2021 г. държавата е емитирала на вътрешните пазари нов дълг в размер на 500 млн. лева. Заложеният в държавния бюджет таван на дълга за годината е 4,5 млрд. лева.

В последния „Икономически преглед“, изготвян от Българската народна банка, се посочва, че ако ситуацията покрай пандемията се влоши, това може да доведе до рискове за бюджета и по-голям ръст на дълга от очакваното.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Задава се фестивалът на модерния градски човек

Фестивалът на модерния млад градски човек "My Sofia. Youth with causes" ще се проведе за трети път на 9 и 10 август (петък и събота) в сърцето на столицата.  Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС Двудневното..

публикувано на 07.08.24 в 09:15

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35

Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС

Проучване на компанията за бизнес решения „Moneypenny“, сочи София като най-добрия град за преместване и живот на средния европеец след пенсиониране, пише сп. "Форбс". Класацията отчита фактори като средната цена на живота и нужните спестявания на..

публикувано на 06.08.24 в 12:53