Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Тбилиси кръстиха градинка на българската столица

Снимка: Посолство на България в Грузия

Градинка „София“ бе официално открита в грузинската столица Тбилиси. По време на официална церемония, съвместно организирана от Посолството на България в Грузия и Столичния общински съвет на гр. Тбилиси (Сакребуло), грузинската страна бе представена от първия заместник-председател на Парламента Гиорги Волски, а домакин на проявата бе председателят на Общинския съвет на Тбилиси Гиорги Ткемаладзе.

След тържественото откриване на табелката „Градинка София“, по стара българска традиция посланик Десислава Иванова, г-н Волски и г-н Ткемаладзе заедно поляха вода от специално донесено за случая от представители на българската общност менче с цветя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Якоб ван Бейлен и неговата уникална колекция от стари български килими

Казва, че отдавна не се чувства чужденец в България. Тук е неговият дом, научил е българския и подобно на повечето ни сънародници се вълнува от политическата ситуация в страната. Но най-голямата му страст, това, което изпълва дните му със светлина..

публикувано на 18.07.24 в 13:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 9

В деветия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, говорим за българските училища и българския език зад граница: Предизвикателствата пред българските училища зад граница – говори доц.д-р Адриана Любенова, Пловдивски университет,..

публикувано на 18.07.24 в 12:28

Турция ще продължи да подпомага България в борбата срещу пожарите

Турция ще продължи да оказва на българския народ необходимата подкрепа в отговор на бедствието с пожарите в страната. Това заяви Дирекцията по комуникациите на турското президентство в съобщение, цитирано от БТА. Дирекцията уведомява, че Турция, в..

публикувано на 18.07.24 в 11:59