Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Тараклия откриха учебни кътове на българската история

4
Снимка: Фейсбук/Ирина Богоева

Българчетата в район Тараклия ще бъдат по-близо до българската история. В лицеите "Св. Паисий Хилендарски" в село Кортен и "Иван Вазов" в град Тараклия тържествено бяха открити музейни кътове на българската история, култура и литература. Поставена е и мултимедийна система, за да могат децата да гледат филмчета за най-значими събития и личности на България.


В церемонията, освен реализаторите на проекта взеха участието местните власти, представителите на българското посолство в Кишинев и консулството в Тараклия. Музейните експонати са докарани от България в рамките на проекта "Младите хора на Молдова и България - без граници", финансиран от външно министерство, предаде БТА.

С помощта на експерти от музеите в Батак, Смолян, Казанлък, Карлово, Панагюрище и Враца са съставени и текстовете, които разкриват най-значимите дела на изобразените герои, за да могат учениците да бъдат заинтригувани да научат повече за тях, каза пред за Радио България Денислава Ангелова от екипа на проекта. Още информация и снимки вижте ТУК.

Снимки: Фейсбук/Ирина Богоева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Българите извън ЕС ще могат да упражнят евровот в дипломатическите ни мисии

В държавите извън ЕС ще може да се гласува за членове на Европейския парламент само в секциите в дипломатически и консулски представителства, уточни говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева . "Избирателите, които на 9 юни ще бъдат..

публикувано на 29.05.24 в 19:10

Германският град Кобург: На добър път към дома, царю Фердинанд

"На добър път към дома, царю Фердинанд" – под това заглавие от пресслужбата на германския град Кобург разказаха за тържествената прощална църковна церемония, с която жителите на града се простиха с именития си съгражданин. Посмъртно пренасят в..

публикувано на 28.05.24 в 15:34

Рухна домът на Димитър Талев в Прилеп

Поради нехайство и след обилните дъждове в последните седмици, част от родната къща на писателя Димитър Талев - символ на българската история, се срина, предаде БГНЕС. Къщата, в която Талев се ражда, е първообразът на дома на фамилията Глаушеви от..

публикувано на 26.05.24 в 15:04