Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът обсъди предстоящите избори с наблюдателите от ОССЕ

Снимка: Президентство

България е изправена пред предизвикателството за първи път да проведе избори в епидемична обстановка. Това е подчертал президентът Румен Радев на срещата с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа – ОССЕ, които наблюдават подготовката и провеждането на парламентарните избори на 4 април, предаде БТА.

Обсъдени са условията за гласуване на карантинираните граждани, затрудненията при обработването на резултатите от едновременния вот с машини и с хартиени бюлетини, недопускането на висок процент невалидни бюлетини и въвеждането на видеонаблюдение при преброяването на бюлетините и оформянето на изборните протоколи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Камъкът от Хирошима”

"Камък от Хирошима" представят в музея "Земята и хората"

В софийския музей "Земята и хората" днес отбелязват Деня на милосърдието, учреден, за да ни напомня за жертвите на ядрените бомбардировки, тероризма и войните. По традиция в този ден в зала "Гигантски кристали" се експонира "Камък от Хирошима" ...

публикувано на 06.08.24 в 07:05

На Преображение ще вали само в североизточните райони

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Във вторник , 6 август, облачността ще е променлива, по-значителна в..

публикувано на 05.08.24 в 19:40
Димитър Главчев

Правителството отпусна средства за по-високи заплати във висшите училища

С прието днес постановление на Министерския съвет са одобрени  допълнителни разходи в общ размер 184 милиона лева за увеличаване на възнагражденията във висшите държавни училища и научни организации, считано от първи април тази година. Така се..

публикувано на 05.08.24 в 19:26