Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите на Канарските острови ще пътуват за изборите без тест за коронавирус

Снимка: mfa.bg

Българските граждани на Канарските острови ще могат да се придвижват до разкритите избирателни секции там без необходимост от представяне на отрицателен тест за активна коронавирусна инфекция (PDIA). Представителството на правителството на Канарските острови е уведомило българското Министерство на външните работи, че е приело пътуването с цел гласуване на българските граждани, пребиваващи в автономната област, до разкритите избирателни секции на Тенерифе, Лас Палмас и Лансароте за обективна причина.

Съгласно решението, на българите няма да бъде изискван задължителния по принцип за пътуване между островите на архипелага отрицателен тест за активна коронавирусна инфекция. Необходимо е обаче всеки гражданин, желаещ да гласува, да представи собственоръчно попълнена декларация по образец, както и издадено от българското посолство в Мадрид удостоверение.

Декларацията може да бъде изтеглена на следния линк.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската държава строи футболно игрище в молдовското с. Паркани

Футболно игрище, отговарящо на съвременните стандарти ще бъде построено в приднестровското село Паркани, където се намира една от най-големите български общности в Молдова. Проектът, иницииран от местните жители е финансиран от правителството на България..

публикувано на 16.07.24 в 12:49

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14

Обсъждат създаване на международна асоциация на българите

Председателите на район Тараклия Лазар Дерменжи и на Съюза на банатските българи, депутатът в румънския парламент Георги Наков обсъдиха сътрудничеството и подкрепата в международни проекти, насочени към запазване на културното и историческо наследство на..

публикувано на 12.07.24 в 09:16