Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР ще съдейства на граждани без валидни документи да упражнят правото си на глас

Снимка: архив

Министерството на вътрешните работи ще съдейства на гражданите, които не притежават или са изгубили своите валидни документи за самоличност, за да могат да гласуват на парламентарните избори, предаде репортерът ни Николай Христов.
На хората, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 2 април – по искане на хората може да бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
За да бъде издаден такъв документ, е необходимо гражданите да подадат искане в полицейските управления в дните от 30 март до 3 април 2021 г. от 8:30 до 17:00 часа или на 4 април от 8:30 до 19:00 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54

Предупреждение за опасни горещини е подадено за цялата страна

В четвъртък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 17° и 25°, в София 18°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По Черноморието  ще..

публикувано на 10.07.24 в 19:10
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28