Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Гърция са пример за добросъседство, заяви президентът Румен Радев

Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Гърция Екатерини Сакеларопулу по случай Деня на Гръцката революция за независимост. В деня на 200 годишнината от началото на борбата на гръцкия народ за свобода президентът Радев припомня, че тази справедлива кауза е била подкрепена и от много българи.

„Днес България и Гърция са не само стратегически партньори, обвързани с демократичните принципи и морални ценности на обединена Европа, но и споделят истинско приятелство, надживяло историческите превратности“, посочва президентът и допълва, че страните ни са пример за добросъседски отношения на Балканите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Испания изпраща два самолета в помощ на борбата с пожарите

По Механизма за гражданска защита на ЕС Испания е заявила, че ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона в помощ за борбата с пожарите у нас. Вероятно летателните машини ще могат да се включат в гасенето още в утрешния ден, съобщи министърът..

публикувано на 19.07.24 в 16:39

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, но има отменени и забавени полети

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, който възпрепятства компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.  От там уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати..

публикувано на 19.07.24 в 12:50

Общините Белоградчик и Княжевац провеждат традиционен пограничен събор

От 19-ти до 21-ви юли отварят българо-сръбската граница за международния събор на прохода "Кадъ Боаз". Организатори на най-големия международен събор на Балканите са община Белоградчик от България и община Княжевац от Сърбия, предава БТА. В смесената..

публикувано на 19.07.24 в 10:12