Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да променят избирателните протоколи

Снимка: архив

Централната избирателна комисия - ЦИК няма да променя протоколите, защото в тях няма нито един ред, който да не съответства на Изборния кодекс. Това заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева по повод критиките за сложността на протоколите. Числата са много, но няма как без тази информация да съществува секционния протокол, отбеляза Цанева. Другият говорител на ЦИК Димитър Димитров подчерта, че те ще се опитат да улеснят работата на секционните комисии по попълване на протокола, предаде БТА.

Цанева съобщи, че до момента в ЦИК са регистрирани 4 социологически агенции за проучвания и 22 наблюдателските структури с 1835 наблюдатели. Регистрирането на наблюдателите ще продължи до деня за размисъл.

Общо 465 е окончателният брой на секционните избирателнти комисии в чужбина, назначени от ЦИК, съобщи Цанева. Предложението от страна на българските общности за включване на техни представители не е възможно, защото съставът на комисиите е вече назначен, допълни тя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българка е номинирана за магистър на годината на Университета в Утрехт

Българката Биляна Манолова, изследвала начина, по който разказваме за комунистическото си минало, е сред тримата номинирани за годишната награда за завършилите магистратура в Университета в Утрехт, съобщи "Дневник". Тя е от София, учила е в испанската..

публикувано на 13.08.24 в 14:41

Българи от Молдова представиха фолклора си край езерото Белеу

Ансамбълът "Червена китка" при Дома на културата "Степан Танов" в Тараклия представи българската култура на фолклорния фестивал BelEU Fest-2024 в Кахулски район на брега на езерото Белеу. Програмата на ансамбъла е включвала български народни песни и..

публикувано на 12.08.24 в 14:39
Иван Николов, председател в Културно-информационния център в Босилеград

Председател на КИЦ в Босилеград: След 100 години борба този район трябва да запази своя български характер

Западните покрайнини трябва да запазят българската си идентичност, история и култура. За това призова в ефира на БНР Иван Николов, председател в Културно-информационния център в Босилеград. "Да се запазят българските организации и сдружения. Винаги съм..

публикувано на 12.08.24 в 12:05