Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българите в Гърция могат да изтеглят удостоверение за придвижване на 4 април

Снимка: mfa.bg

За предстоящите на 4 април парламентарни избори и действащите ограничителни мерки на територията на Гърция българското посолство в Атина предоставя на българските граждани, пребиваващи в страната, Удостоверение за придвижване до и от избирателните секции, включително от други населени места.

Документът за придвижване е съгласуван с Министерството за защита на гражданите в Гърция като валиден за придвижване в изборния ден за целите на гласуването на българските граждани. Чрез документа се гарантира правото на придвижване на българските граждани в Гърция в деня на изборите. Документът е валиден от 07.00 до 21.00 ч. на 4 април 2021 г.

Документът може да бъде свален от този линк.

Още от категорията

За българите в Кипър: Информационни дни за социалното осигуряване

Българската общност в Кипър ще може да получи информация по въпросите на социалното осигуряване на 22 и 23 юни. Събитието се организира от Службата по трудовите и социални въпроси към Министерството на труда и социалната политика и Посолството на..

публикувано на 17.06.21 в 18:34

Гласуването на българската диаспора добавя стойност на изборите в страната

На предсрочния парламентарен вот на 11 юли за първи път в чужбина се очаква да се разкрият рекордните над 750 избирателни секции. От 30 години диаспората гласува извън страната, но това право все още предизвиква спорове. За живеещият в Лондон..

публикувано на 17.06.21 в 12:29

10 хиляди българи може да се наложи да напуснат Великобритания

Над 10 хиляди българи във Великобритания, подали молба за придобиване на статут на уседналост , не са отговорили на изискванията, според информация на британската страна. Други 264 хиляди пък са били одобрени и ще продължат да пребивават в страната...

публикувано на 15.06.21 в 18:46