Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Екатерина Захариева привиква македонския посланик заради клеветническа кампания

Снимка: БГНЕС

По разпореждане на вицепремиера Екатерина Захариева временно управляващият посолството на Република Северна Македония ще бъде извикан, за да обясни дали правителството му е свързано с клеветническата кампания, водена срещу България от словенския Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания, съобщи пресцентърът на МВнР. Ведомството изразява безпокойство от публикациите, че бивши или настоящи съветници на македонския премиер участват в ръководството на института.

“Същевременно сме обезпокоени от продължаващите дискриминационни действия на властите на Република Северна Македония”, се казва още в съобщението. Днес на границата е бил спрян българският гражданин Виктор Стоянов, който се е опитал да внесе "Български народни песни" на братя Миладинови и още 920 книги дарение на Българския културно-информационен център в Скопие. Външното ни министерство е изпратило на ГКПП Деве баир консул от нашето посолство в македонската столица, за да съдейства на сънародника ни.

Още от категорията

Новият състав на ЦИК е определен, готвим се за предсрочните избори

Всичките 15 кандидати за новия състав на Централната избирателна комисия отговарят на законовите изисквания, заяви президентът Румен Радев след публичното им изслушване. Той ги призова да започнат подготовката на предсрочните парламентарни избори, които..

публикувано на 07.05.21 в 16:10

По съседски: Събития с балкански адрес

Хърватия ще изгради своя военна база в Косово При посещение в Прищина хърватският външен министър Гордан Радман заяви, че Загреб се противопоставя на всяка промяна на границите в региона. След среща с първия дипломат на Косово Доника..

публикувано на 07.05.21 в 10:16

Изслушват кандидатите за членове на Централната избирателна комисия

На 7 май от 8.00 часа президентът Румен Радев свисква на „Дондуков“ 2 допълнителни консултации с парламентарно представените партии и коалиции за излъчване на председател на Централната избирателна комисия. Причината е оттеглянето на единствения..

публикувано на 07.05.21 в 05:35