Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Захариева привиква македонския посланик заради клеветническа кампания

Снимка: БГНЕС

По разпореждане на вицепремиера Екатерина Захариева временно управляващият посолството на Република Северна Македония ще бъде извикан, за да обясни дали правителството му е свързано с клеветническата кампания, водена срещу България от словенския Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания, съобщи пресцентърът на МВнР. Ведомството изразява безпокойство от публикациите, че бивши или настоящи съветници на македонския премиер участват в ръководството на института.

“Същевременно сме обезпокоени от продължаващите дискриминационни действия на властите на Република Северна Македония”, се казва още в съобщението. Днес на границата е бил спрян българският гражданин Виктор Стоянов, който се е опитал да внесе "Български народни песни" на братя Миладинови и още 920 книги дарение на Българския културно-информационен център в Скопие. Външното ни министерство е изпратило на ГКПП Деве баир консул от нашето посолство в македонската столица, за да съдейства на сънародника ни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59