Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Оперната прима Соня Йончева с предизвикателство към българските дизайнери

Снимка: sonyayoncheva.com

Звездата на оперната сцена Соня Йончева кани български дизайнери да създадат сценичните й тоалети за концерта с Пласидо Доминго на 31 август на площад „Св. Александър Невски“ в София. Това съобщиха от екипа на изпълнителката. 

Идеята е продължение на желанието на българката да подкрепя млади и талантливи сънародници. 

Миналата година за концерта в родния й Пловдив тя организира конкурс за млад оперен певец, който да излезе с нея на сцена. 50 български изпълнители се „отзоваха“ на поканата, а изборът на Йончева беше Божидар Божкилов, който впечатли публиката на Античния театър и днес успешно продължава да гради кариера в миланската „Ла скала“.

Сега, до средата на май, всеки български стилист може да изпрати на мейла на оперната прима биография, портфолио със свои проекти и скици на две рокли.

„За мен е важно да помагам на талантливи български творци да представят своите умения пред широката публика. Харесвам нашите дизайнери. Някои от тях от години обличат световни знаменитости. Вярвам, че сега ще открия талант, който ще създаде тоалети специално за оперната сцена“, каза Йончева. 

За концерта в София през август се изгражда специална сцена. Йончева и Пласидо Доминго ще изпълнят арии и дуети от прочути опери под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Още от категорията

Виктория Георгиева

Вижте кои са любимите песни на българите в историята на Евровизия

„Waterloo“ на АВВА e любимата песен на европейците сред всички, участвали в 65-годишната история на конкурса „Евровизия“.  Това показват резултатите от гласуването в класацията „Евровизия Топ 50“, което приключи в навечерието на тазгодишното издание..

публикувано на 18.05.21 в 11:34

Памет за Борис Христов

Борис Христов отдавна е признат за един от най-големите оперни артисти в световната история. И до днес неговите изпълнения на Борис в „Борис Годунов“ от Мусоргски, Филип II в „Дон Карлос“ от Верди, Мефистофел във „Фауст“ от Бойто, както и редица..

публикувано на 18.05.21 в 08:05

„В шепот си губя ума…“

Димо Стоянов от група P.I.F. е човек, който просто не може да бъде забравен. Независимо, че живя и твори някак скромно, без да се самоизтъква и винаги заедно със своите колеги, той остави толкова много след себе си – хора, които го обичат, песни,..

публикувано на 16.05.21 в 09:45