Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Справедлив ли е ваксинационният процес срещу Covid-19 в България?

Снимка: Ройтерс

Съответства ли ваксинационният план в България на принципите за справедливо разпределение на ограничените здравни ресурси и как са отчетени фактори като смъртност, вероятност от заразяване и икономическа важност на съответните приоритетни групи? Тези въпроси ще бъдат обсъдени днес на панелна дискусия, организирана от Българската общност за либерална демокрация, Български хелзинкски комитет и други.

„Фактът, че има недостиг на ваксини, е причина те да бъдат разпределяни правилно и справедливо“, коментира за БНР Ася Паскалева от Българския център по биоетика, който е също сред организаторите на форума.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отново ни очаква слънце, но по планините ще превали и прегърми

В четвъртък , 5 септември, в страната ни отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните и вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от..

публикувано на 04.09.24 в 19:55

България днес - 4 септември 2024 г.

На вниманието на българите във Париж, но не само – Фестивал на българското кино предстои във френската столица, а тази година и публиката в София може да се включи в събитието, като гласува за предпочитаната късометражна филмова история...

публикувано на 04.09.24 в 19:00

За 5 дни Стара Загора става столица на бирата

Незабравими изживявания със свежо пиво, специално разработени бирени алкохолни и безалкохолни коктейли, любими български и чужди хип-хоп и рок хитове и български фолклор, както и различни вкусни мезета обещава Общината в Стара Загора за поредния..

публикувано на 04.09.24 в 07:15