Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ограничителните мерки в Турция няма да са пречка за гласуването на 4 април

Снимка: Генерално Консулство-Истанбул

Турските власти и органите към министерството на вътрешните работи, са уверили, че на всички български граждани, които желаят да упражнят правото си на глас в неделя, 4 април, ще бъде осигурен безпрепятствен достъп до съответните избирателни секции в изборния ден. Това написа във Фейсбук-страницата си българското Генерално консулство в Истанбул.

Припомня се, че избирателят ще удостоверява самоличността си с българска лична карта или паспорт. Не се допуска гласуване с българска шофьорска карта.

Съобщението на Генералното консулство е направено на фона на затягането на мерките срещу коронавируса в редица турски окръзи. На много места, включително в окръзите Анкара и Истанбул, ще бъдат в сила ограничения за излизане от къщи на турските граждани през уикенда на 3 и 4 април заради пандемията. На неспазващите наредбата се налагат солидни глоби. От Турция за гласуване бяха подадени предварително 20 845 заявления.

Още от категорията

На Гергьовден Тараклия отбеляза своя празник

В деня на Свети Георги Победоносец в Молдова е и празникът на Тараклия. Градът е основан преди 208 години от български преселници. Заради пандемията от Covid-19, масовите тържества бяха отменени, но празничният дух не липсваше, информира от своя..

публикувано на 06.05.21 в 22:14

Катрин Ванкова - от „дома на колела“ до голямата сцена на Испания

Между свободата и спокойствието на Испания и българските традиции – така върви животът на българската актриса Катрин Ванкова. Повече от 20 години тя е в Испания. Участва в телевизионни сериали, носещи й популярност. Снима се и в няколко кино..

публикувано на 06.05.21 в 14:46

Конкурс за българските ученици във Великобритания по случай 24 май

Българското училище “Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон и дипломатическото ни представителство на Острова обявяват конкурс за учениците от гимназиалните класове на българските училища в Обединеното кралство. С него ще бъде отбелязан..

публикувано на 04.05.21 в 20:46