Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Исландия въвежда задължителна карантина за пристигащите

Снимка: архив

Исландия въвежда за гражданите, пристигащи от „тъмно червени“ или „сиви“ зони, сред които е и България, 5-дневна карантина в хотел до провеждането на задължително двойно тестване за Covid-19, което се прави след влизане в страната. Мярката е в сила от 1 април 2021 г., съобщи българското външно министерство.

Карантинните хотели са задължителни дори и за гражданите, които имат адресна регистрация в Исландия.
В допълнение към новата мярка децата, които досега бяха освободени, както от тестване, така и от карантина, считано от 1 април 2021 г. също подлежат на гранични мерки при влизането им в Исландия като възрастните.

Сред останалите изисквания за влизане в Исландия за български граждани са попълване на регистрационен формуляр преди пътуване, представяне на резултат от отрицателен PCR тест, направен до 72 ч. преди отпътуване, повторен тест непосредствено при пристигане в Исландия, трети тест в края на карантинния период.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бургас ще танцуват в народните ритми на България, Румъния и Словакия

Концертът "Фолклорен форум" ще зарадва почитателите на народната музика на 27 август от 19 часа на сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Публиката ще има възможност да се наслади на фолклорни песни и танци от България, Румъния и Словакия...

публикувано на 27.08.24 в 08:05

Предстои леко захлаждане и краткотрайни валежи с гръмотевици

След полунощ  ще се изясни над по-голямата част от страната, като по-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици. Във вторник, 27 август, до обяд над повечето райони ще преобладава..

публикувано на 26.08.24 в 19:45

Ниски добиви на слънчоглед в Добричко заради сушата

Със среден добив от 150 кг/дка стартира жътвата на слънчоглед в област Добрич при 170 кг/дка миналата година, показват данните на Министерството на земеделието и храните. Прибирането на маслодайната култура все още не е започнало в общините..

публикувано на 26.08.24 в 16:37