Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се представя под №13 на полуфинала на „Евровизия"

Снимка: eurovision

Българската представителка на „Евровизия“ Виктория Георгиева ще пее под номер 13 във втория полуфинал, който ще се проведе на 20 май 2021 г. Това обявиха организаторите на музикалната надпревара от Европейския съюз за радио и телевизия. 

Виктория, която представя България с песента Growing Up is Getting Old, ще се конкурира на полуфинала с представителите на 16 страни – Сан Марино, Естония, Гърция, Чехия, Австрия, Полша, Молдова, Исландия, Сърбия, Грузия, Албания, Португалия, Финландия, Латвия, Швейцария, Дания. Финалът е на 22 май.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05