Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Мароко ще се придвижват за изборите с удостоверение от посолството

Рабат
Снимка: архив

Във връзка с наложените ограничения в придвижването между отделни градове българското посолство в Рабат предоставя на желаещите да гласуват на 4 април 2021 г. български граждани удостоверение, съгласувано с мароканското Министерство на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците в чужбина. При поискване документът ще може да се представя пред местните власти и съответните полицейски постове заедно с български документ за самоличност. Удостоверението може да бъде изтеглено от сайта на посолството ни в Рабат.

В Мароко ще бъде образувана една избирателна секция - в посолството в Рабат, на адрес: кв. Хасан, ул. „Ахмед Ел Язиди“ № 4.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите зад граница могат да подават заявления за гласуване и онлайн

От 12.00 часа българско време на 23 април 2024 г. на интернет страницата на ЦИК вече може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната . Електронните документи служат за образуване на избирателни секции извън страната (при подадени..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35
Ваня Которова

Ваня Которова от Будапеща - за народознанието като смисъл и възможност за себепознание

Легендарна е славата на българските градинари в Унгария, започнали да пристигат там още през ХІХ в. и допринесли за развитието на земеделието в тази централноевропейска държава. Те са причината и до днес в Унгария името „българин“ да звучи..

публикувано на 21.04.24 в 15:18