Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Мароко ще се придвижват за изборите с удостоверение от посолството

Рабат
Снимка: архив

Във връзка с наложените ограничения в придвижването между отделни градове българското посолство в Рабат предоставя на желаещите да гласуват на 4 април 2021 г. български граждани удостоверение, съгласувано с мароканското Министерство на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците в чужбина. При поискване документът ще може да се представя пред местните власти и съответните полицейски постове заедно с български документ за самоличност. Удостоверението може да бъде изтеглено от сайта на посолството ни в Рабат.

В Мароко ще бъде образувана една избирателна секция - в посолството в Рабат, на адрес: кв. Хасан, ул. „Ахмед Ел Язиди“ № 4.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българското неделно училище “АБВ” във Финландия открива новата учебна година

Новата учебна година в Българското неделно училище “АБВ” във Финландия се открива днес с тържество в двора на школото, съобщиха от образователното средище. Предвидена е кратка културна програма с приветствия и поздравителни адреси, последвана от..

публикувано на 25.08.24 в 11:44
Театрално студио

Театралното студио “Онгъл” в Болград приветства публиката с “Добре дошли у дома”

Българското театралното студио “Онгъл” в Болград, Украйна, ще пресъздаде интерактивния си спектакъл “Добре дошли у дома” на 25 август, когато градът ще отбележи 203-ата годишнина от основаването си. “ Интерактивният спектакъл разкрива културното..

публикувано на 24.08.24 в 17:20

Увеличават часовете по майчин език за етническите българи в Молдова

Етнически българи, посещаващи над 40 училища в Молдова, ще изучават още един час български език и литература през тази учебна година, предвижда програма на тамошното образователно министерство. Целта е сънародниците ни да усвоят добре литературния..

публикувано на 24.08.24 в 15:40