Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпада задължителната карантина за голяма част от пристигащите от Африка

Снимка: архив

Задължителната карантина за пристигащите от част от държавите в Африка е отменена със заповед на министъра на здравеопазването по-малко от месец след като бе въведена. По идея изолирането в дома за десет дни и предоставяне на отрицателен PCR тест в края на карантината целеше да се ограничи внасянето на южноафриканския вариант на коронавируса в България.

Пристигащите от редица африкански държави няма да са в карантина, ако при влизане в България покажат отрицателен резултат от PCR тест, направен до три дни преди това. Карантината може да бъде отменена и след пристигането в България при представяне на отрицателен резултат от PCR тест до 24 часа след пристигането си.

Държавите от Африка, при пристигане от които може да бъде отменена карантината:

Египет, Алжир, Тунис, Мароко, Мали, Нигер, Чад, Судан, Еритрея, Етиопия, Сомалия, Централноафриканска република, Габон, Конго, Нигерия, Бенин, Того, Кот д'Ивоар, Либерия, Сиера Леоне, Гамбия, Сенегал, Буркина Фасо, Южен Судан, Гвинея, Гвинея-Бисау и Мадагаскар.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е осмата най-добра страна за инвестиране в недвижими имоти в Европа

Страната ни е осмото най-добро място за инвестиране в недвижими имоти в Европа, става ясно от проучване на британската компания 1st Move International. Според изследването годишната брутна доходност от наеми у нас възлиза на 4,65%. Същевременно..

публикувано на 12.10.24 в 13:09

Шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца

Над шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца в сравнение с м.г. са постъпили в Националния център за безопасен интернет, съобщи за БНР Антоанета Василева от организацията. Деветдесет и девет процента от оплакванията се отнасят до..

публикувано на 12.10.24 в 11:53
Валентин Мундров

Изтеклият срок на машините за гласуване няма да повлияе на вота

Изтеклите гаранции на машините за гласуване няма да създадат проблем на предстоящите парламентарни избори, увери пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му, изтеклият срок на годност на машините не..

публикувано на 12.10.24 в 10:24