Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България ще има две газови борси

Снимка: архив

Едва проходила държавната газова борса „Газов Хъб Балкан“ в България се сдоби с конкурент, предаде 3e-news.net. Това става ясно от решения на Комисията за енергийно и водно регулиране, взети на закрито заседание. Едното от решенията се отнася до лицензирането на държавната газова борса „Газов Хъб Балкан“за „организиране на борсов пазар на природен газ“.

Другото аналогично решение се отнася за частната „Българска енергийна търговска платформа“. Двете газови  борси ще работят през една и съща платформа.

Още от категорията

Държавата запазва стабилен фискален резерв

Актуализация на бюджета може да се наложи само при влошаване на пандемичната обстановка, каза в парламента финансовият министър в оставка Кирил Ананиев. За борба с Covid-19 от началото на кризата до 31 март 2021 г. държавата е дала 2,6 млрд...

публикувано на 21.04.21 в 12:01

Необходима е коренна промяна на модела, по който България привлича инвестиции

За да може да разчита на европейски средства за подпомагане на икономиката в криза, България трябва да представи пред Европейската комисия добре мотивиран План за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Проектът на този документ беше внесен преди дни..

публикувано на 21.04.21 в 11:43

В Банско расте продажбата на имоти

В условията на "новото нормално" все повече българи напускат големия град, за да се установят на по-спокойно и здравословно място. Сред тези места е и планинският курорт Банско, където брокерите отчитат повишено търсене на имоти. Според статистиката на..

публикувано на 18.04.21 в 14:46