Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските граждани в Турция ще могат да удостоверят причина за излизане, за да гласуват, с български документ за самоличност

Снимка: архив

Министерството на външните работи на Турция е уверило България, че чрез Министерство на вътрешните работи всички областни управи, както и подразделенията на полицията са уведомени и инструктирани да осигурят безпрепятственото придвижване на българските избиратели до и от изборните секции в страната на 4 април 2021 г.

Във връзка с ограничителните мерки срещу коронавируса в Турция при проверка от страна на органите на реда за причината за излизане извън дома - упражняване правото на вот, е достатъчно да бъде удостоверена чрез показване на български документ за самоличност, съобщи българското външно министерство. Българските граждани в Турция могат да гласуват в 35 секции, чиито адреси са публикувани на сайта на българското външно министерство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: „Българската община на район Тараклия“

Има много въпроси за преминаването на Тараклийския университет към Русенския

Председателят на организацията "Българската община на район Тараклия“ и бивш председател на район Тараклия в Молдова Иван Паслар е обсъдил с министъра на образованието проф. Галин Цоков процеса на трансформиране на Тараклийския държавен..

публикувано на 06.08.24 в 13:10
Йона Тукусер

Йона Тукусер пресъздава в картини ужасяващия глад в Бесарабия

Бесарабската българка Йона Тукусер ще представи тази вечер в в село Главан, Болградски район, своята изложба, посветена на глада в Бесарабия през 1946-1947 г. Картините, вдъхновени от историите на местните жители, преживели предизвикания от..

публикувано на 03.08.24 в 16:05
Цариброд

От Цариброд (Димитровград) се жалват, че местните младежи отиват в България

Младите хора от Западните покрайнини намират образование и препитание в България при условия, които Сърбия не може да си позволи. Това става ясно от думите на кмета на Цариброд (Димитровград) Владица Димитров, цитирани от БГНЕС. Много хора от Димитровград..

публикувано на 26.07.24 в 17:12