Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Канадските провинции Онтарио и Квебек с по-строги мерки преди изборите на 4 април

Снимка: mfa.bg

Във връзка с разпространението на коронавируса в Канада правителството на провинция Онтарио предвижда пълно затваряне за територията на цялата провинция, считано от 12:01 ч. местно време на 3 април 2021г. По информация на българското генерално консулство в Торонто засега няма изискване за стоене по домовете.

След новината за затварянето задграничното ни представителство се е свързало незабавно с офиса на премиера Дъг Форд, като е припомнило за предстоящите в неделя, 4 април, избори за Народно събрание на Република България. От офиса на премиера са уверили, че ще направят всичко възможно да бъде получена необходимата информация в срок за успешното провеждане на вота. При постъпване на нова информация генералното ни консулство в Торонто ще информира своевременно българските граждани. От българското външно министерство напомнят, че в провинция Онтарио са разкрити 6 избирателни секции, а за територията на цяла Канада те са 13.


Още от категорията

Разкриват 784 секции в чужбина за парламентарния вот

Българите в 68 държави ще гласуват в общо 784 секции на извънредните парламентарни избори на 11 юли, съобщиха от МВнР окончателния брой на местата за гласуване. Най-много пунктове се откриват във Великобритания – 135, следвана от Германия със 117, а..

публикувано на 21.06.21 в 17:09

За българите в Кипър: Информационни дни за социалното осигуряване

Българската общност в Кипър ще може да получи информация по въпросите на социалното осигуряване на 22 и 23 юни. Събитието се организира от Службата по трудовите и социални въпроси към Министерството на труда и социалната политика и Посолството на..

публикувано на 17.06.21 в 18:34

Гласуването на българската диаспора добавя стойност на изборите в страната

На предсрочния парламентарен вот на 11 юли за първи път в чужбина се очаква да се разкрият рекордните над 750 избирателни секции. От 30 години диаспората гласува извън страната, но това право все още предизвиква спорове. За живеещият в Лондон..

публикувано на 17.06.21 в 12:29