Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на размисъл преди парламентарните избори в България

Снимка: БГНЕС

Събота е денят за размисъл преди произвеждането на избори в България. Абсолютно забранена е политическата агитация 24 часа преди изборния ден и в самия ден на вота.

Освен че не допуска агитация, законът не разрешава и огласяване на резултати от социологически проучвания, разкриващи под каквато и да било форма разпределението на силите. Недопустимо е и разпространението на нови агитационни материали, както и унищожаването на вече поставени такива.

Денят за размисъл е и ден за последна подготовка на избирателните секции – обособяват се стаите за гласуване, а помещенията се почистват и дезинфекцират.

До началото на изборния ден Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Емблематични сгради в София да възстановят статута си на недвижими културни ценности

Столичният кмет Васил Терзиев настоява в писмо до министъра на културата и директора на Националния институт за недвижимо културно наследство да бъде възстановен статутът на недвижими културни ценности на 17 сгради в центъра на София. Сградите са..

публикувано на 20.04.24 в 11:08

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция, единайсет души са ранени

Единайсет пътници пострадаха в катастрофа с български автобус , съобщи Генералното ни консулство в Одрин. Превозното средство, което е пътувало от Истанбул за Добрич, е излязло от платното, ударило се е в дърво и се е преобърнало вчера на обед на..

публикувано на 20.04.24 в 09:23

Красотата на физиката представят с Ден на отворените врати във Физическия факултет на СУ

Забавни физични експерименти от всички области на физиката, демонстрации на методи за търсене на нови светове в Космоса, необходимите условия за да наречем една планета "близнак на Земята", среща с българските търсачи на екзопланети към катедра..

публикувано на 20.04.24 в 08:10