Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индонезия гостува на София

Снимка: Facebook / @wondersofindonesiabg

Фотоизложба от най-големия архипелаг на земята радва софиянци, докато се разхождат в градинката „Кристал“ в центъра на града. Под наслов „Чудесата на Индонезия“ екзотичните снимки ни пренасят в други, по-слънчеви и топли географски ширини. Те са правени на различни острови в далечна Индонезия –Бали, Суматра, Флорес, Сулавеси, Западна Папуа, Калимантан, Нуса Пенида и др. и ще бъдат изложени под открито небе до 12 април. 

Изложбата е част от поредица от събития, които посолството на Индонезия у нас планира из цялата страна по повод 65 години дипломатически отношения между Индонезия и България. Събитието се осъществява в партньорство със Столичната община, както и с Министерството на туризма на Република Индонезия.

     


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46