Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата в град Нови Искър вече ще учат в класни стаи на открито

Снимка: Facebook / @171ou

Учениците от 171-во ОУ „Стоил Попов“ в град Нови Искър ще прекарват повече време навън след възстановяване на присъственото обучение от 12 април. Новите класни стаи ще дадат възможност да се провеждат учебни занятия под открито небе, когато времето е слънчево и по-топло. Работните места са оформени в отделни дървени беседки и са поставени сред зеленина, храсти и цветя. 


Училището „Стоил Попов“ е основано преди повече от 150 години и е едно от най-старите в града. За разлика от други населени места в страната, където заради демографския срив се закриват училища, учениците от 171-во ОУ в Нови Искър непрекъснато се увеличават, като в момента там учат 256 деца. От ръководството на училището се надяват, че откритите класни стаи ще помогнат на деца и учители да преодолеят стреса покрай непрекъснатото редуване на присъствено и онлайн обучение. Очаква се примерът на училището в Нови Искър да бъде последван и от други училища в страната.

Снимки: Facebook / @171ou

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България -..

публикувано на 20.06.24 в 19:35

България днес - 20 юни 2024 г.

На 20 юни в „България днес“ разговаряме с писателката Теодора Димова за паметта, паметниците и възпоменанието на жертвите на тоталитаризма. Разказваме историята на преподаването на френска филология в България и различните форми, под които..

публикувано на 20.06.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58