Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът: Изборите трябваше да са през миналата година, очаквам стабилен парламент

Вицепрезидентът: Гласувах за връщане на държавността

| обновено на 04.04.21 в 14:40
Снимка: БГНЕС

Българите вземаме съдбата си в своите ръце и тези избори ще бъдат първата стъпка към нормалността, към завръщането на законите и правилата, към отприщването на огромния потенциал, който носи народът”, заяви президентът Румен Радев след като упражни машинно правото си на глас. Той призова всички пълнолетни българи да гласуват, за да не ни изпрати историята на поправителен изпит по демокрация.

Според държавния глава вотът е трябвало да се проведе още през м.г. „Животът на много българи щеше да бъде съхранен и хаосът избегнат”, подчерта президентът. Румен Радев очаква стабилен парламент, както и силно и успешно правителство. Помолен да коментира руската шпионска афера, той каза, че ако съдът потвърди масов пробив в сигурността, това ще означава, че имаме дълбок проблем.


Вицепрезидентът Илияна Йотова упражни машинно правото си на вот.

„Гласувах за връщане на държавността. За държава, която да се управлява от умни, можещи и грамотни хора, които знаят накъде водят България. За държава с грижа за всеки български гражданин, а не държава, която облагодетелства само една шепа хора, които станаха баснословно богати, не се посвениха да използват и тази тежка криза в момента, за да трупат дивиденти.

Гласувах за подредена държава с правила, в която всеки има своето достойно място, младите хора имат шанс да се развиват, а не напускат страната ни.

Гласувах за държава, която мисли за своите сънародници зад граница не само по избори, а прави политики за тях и заедно с тях“, посочи Йотова.

Снимки: БГНЕС

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев и Александър ван дер Белен ще обсъдят пандемията и Западните Балкани

На 26 юли българският президент Румен Радев ще направи работно посещение в Залцбург по покана на президента на Австрия Александер ван дер Белен, съобщи президентската пресслужба. На фокус в разговорите между Румен Радев и Александър ван дер Белен ще..

публикувано на 26.07.21 в 06:10

БСП продължава преговорите с ИТН за кабинет

Ескпертна група на БСП продължава преговорите с „Има такъв народ“, „Изправи се! Ние идваме“ и „Демократична България“ за съставяне на кабинет. Това реши Националният съвет на партията със 120 гласа „за“ и един „против“ . Преговарящите от името на..

публикувано на 25.07.21 в 16:47

ДПС към ИТН: Безусловна подкрепа няма

Повечето от идеите на ДПС и „Има такъв народ“ съвпадат, но безусловна подкрепа няма. Така обобщи консултациите на партията си с "Има такъв народ" за съставяне на кабинет лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „ Няма да предлагаме министри, но персоналният..

публикувано на 25.07.21 в 13:40