Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът: Изборите трябваше да са през миналата година, очаквам стабилен парламент

Вицепрезидентът: Гласувах за връщане на държавността

| обновено на 04.04.21 в 14:40
Снимка: БГНЕС

Българите вземаме съдбата си в своите ръце и тези избори ще бъдат първата стъпка към нормалността, към завръщането на законите и правилата, към отприщването на огромния потенциал, който носи народът”, заяви президентът Румен Радев след като упражни машинно правото си на глас. Той призова всички пълнолетни българи да гласуват, за да не ни изпрати историята на поправителен изпит по демокрация.

Според държавния глава вотът е трябвало да се проведе още през м.г. „Животът на много българи щеше да бъде съхранен и хаосът избегнат”, подчерта президентът. Румен Радев очаква стабилен парламент, както и силно и успешно правителство. Помолен да коментира руската шпионска афера, той каза, че ако съдът потвърди масов пробив в сигурността, това ще означава, че имаме дълбок проблем.


Вицепрезидентът Илияна Йотова упражни машинно правото си на вот.

„Гласувах за връщане на държавността. За държава, която да се управлява от умни, можещи и грамотни хора, които знаят накъде водят България. За държава с грижа за всеки български гражданин, а не държава, която облагодетелства само една шепа хора, които станаха баснословно богати, не се посвениха да използват и тази тежка криза в момента, за да трупат дивиденти.

Гласувах за подредена държава с правила, в която всеки има своето достойно място, младите хора имат шанс да се развиват, а не напускат страната ни.

Гласувах за държава, която мисли за своите сънародници зад граница не само по избори, а прави политики за тях и заедно с тях“, посочи Йотова.

Снимки: БГНЕС

Още от категорията

Изслушват кандидатите за членове на Централната избирателна комисия

На 7 май от 8.00 часа президентът Румен Радев свисква на „Дондуков“ 2 допълнителни консултации с парламентарно представените партии и коалиции за излъчване на председател на Централната избирателна комисия. Причината е оттеглянето на единствения..

публикувано на 07.05.21 в 05:35

БСП също върна мандата за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на "БСП за България". Председателят на партията Корнелия Нинова върна мандата. Тя заяви, че тяхното желание е било да има правителство на България, което да реши..

публикувано на 05.05.21 в 12:57

България гледа към служебно правителство и нови избори

След 3 неуспешни опита 45-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство, президентът Румен Радев ще трябва да назначи служебен кабинет, който да се заеме с подготовката на предсрочни парламентарни избори в следващите два месеца...

публикувано на 05.05.21 в 12:54