Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Политическите лидери гласуват

Снимка: БГНЕС


„Дано да имаме честни и почтени избори, за да може както ни подреди народът, след това да имаме и претенции”, заяви премиерът Бойко Борисов пред училището в Банкя, където гласува с хартиена бюлетина за нов парламент. Изявлението му беше предадено на живо във фейсбук без присъствието на журналисти. Според министър-председателя това са най-скъпите избори – близо 150 млн. лв., заради ваксините и машините за гласуване. „Ако някой иска на месец да даваме по 150 млн. вместо да повишаваме доходите, това е негово право”, каза още той и благодари на подкрепата за партията му от Европа.


„Гласувах за рестарт на държавността, за възстановяване на нормалността и на демокрацията, за ускорено икономическо развитие в България“, каза в Кърджали лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Почетният председател на партията Ахмед Доган също упражни правото си на глас.


След като упражни правото си на глас, лидерът на НФСБ Валери Симеонов призова за почтени, а не корумпирани избори и изрази надеждата да има повече народни представители, които да поставят на първо място интересите на държавата.


„Трябва да излезем и да гласуваме за промяна, за това в България наистина да има демокрация, за свобода, законност и модернизация”, заяви, на свой ред, съпредседателят на опозиционната партия „Демократична България” Христо Иванов на излизане от избирателната секция.


Друг опозиционен лидер – Арман Бабикян от коалицията „Изправи се! Мутри, вън“, обяви, че е пуснал бюлетината си с намерението да се довърши работата от миналото лято, да бъдат изхвърлени мутрите, за да има България, а не феодална държава.


„Гласувах за промяна и стабилност, за здрав и образован народ”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова и призова хората да не се страхуват и да дадат вота си за настоящето и бъдещето на децата си и на България.


Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че е пуснал бюлетината си, за да продължат да се увеличават доходите, както и за традиционното българско семейство и сигурността на гражданите.

Снимки: БГНЕС

Още от категорията

БСП също върна мандата за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на "БСП за България". Председателят на партията Корнелия Нинова върна мандата. Тя заяви, че тяхното желание е било да има правителство на България, което да реши..

публикувано на 05.05.21 в 12:57

България гледа към служебно правителство и нови избори

След 3 неуспешни опита 45-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство, президентът Румен Радев ще трябва да назначи служебен кабинет, който да се заеме с подготовката на предсрочни парламентарни избори в следващите два месеца...

публикувано на 05.05.21 в 12:54

Президентът връчва последния проучвателен мандат за правителство

Днес от 11.00 часа президентът  Румен Радев ще връчи проучвателен мандат  за съставяне на правителство на кандидата за премиер, посочен от третата по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание -  "БСП за България" .  Първата и..

публикувано на 05.05.21 в 05:25
/de/tourism/listight">