Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политическите лидери гласуват

Снимка: БГНЕС


„Дано да имаме честни и почтени избори, за да може както ни подреди народът, след това да имаме и претенции”, заяви премиерът Бойко Борисов пред училището в Банкя, където гласува с хартиена бюлетина за нов парламент. Изявлението му беше предадено на живо във фейсбук без присъствието на журналисти. Според министър-председателя това са най-скъпите избори – близо 150 млн. лв., заради ваксините и машините за гласуване. „Ако някой иска на месец да даваме по 150 млн. вместо да повишаваме доходите, това е негово право”, каза още той и благодари на подкрепата за партията му от Европа.


„Гласувах за рестарт на държавността, за възстановяване на нормалността и на демокрацията, за ускорено икономическо развитие в България“, каза в Кърджали лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Почетният председател на партията Ахмед Доган също упражни правото си на глас.


След като упражни правото си на глас, лидерът на НФСБ Валери Симеонов призова за почтени, а не корумпирани избори и изрази надеждата да има повече народни представители, които да поставят на първо място интересите на държавата.


„Трябва да излезем и да гласуваме за промяна, за това в България наистина да има демокрация, за свобода, законност и модернизация”, заяви, на свой ред, съпредседателят на опозиционната партия „Демократична България” Христо Иванов на излизане от избирателната секция.


Друг опозиционен лидер – Арман Бабикян от коалицията „Изправи се! Мутри, вън“, обяви, че е пуснал бюлетината си с намерението да се довърши работата от миналото лято, да бъдат изхвърлени мутрите, за да има България, а не феодална държава.


„Гласувах за промяна и стабилност, за здрав и образован народ”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова и призова хората да не се страхуват и да дадат вота си за настоящето и бъдещето на децата си и на България.


Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че е пуснал бюлетината си, за да продължат да се увеличават доходите, както и за традиционното българско семейство и сигурността на гражданите.

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54