Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българите в Моасак могат да упражнят правото си на глас в най-близката секция в Тулуза

| обновено на 04.04.21 в 14:51
Центърът на Моасак
Снимка: архив

Централната избирателна комисия ни уведоми с писмо за взето решение за затваряне на изборната секция в Моасак, Франция и незапочване на изборния ден след категоричната забрана от страна на местната префектура, огласена късно вчера.

По информация на българското посолство в Париж, най-близката секция, в която българите в Моасак биха могли да гласуват, е тази в Тулуза. Тя се намира на адрес: La Chapelle Saint-Michel 18, GrandeRue Saint Michel, 31400 Toulouse

Припомняме, че снощи на председателя на секционната избирателна комисия в Моасак бе връчена забрана от префектурата за провеждане на изборите, обяснена със строгите мерки срещу коронавируса. По информация на дипломатическите и консулските ни представителства зад граница, всички останали изборни секции в чужбина са отворили или предстои да отворят, съобщиха от Българското външно министерство.

По информация на новините на БНР секциите в Нова Зеландия вече са приключили вота. Отворени са вече и работят всички секции в САЩ.

Още от категорията

Зденка Тодорова

Политиците ни са длъжници на хората от Западните покрайнини

„30 години нямаме последователна политика за Западните покрайнини в съседна Сърбия, всичко е ритуално“ - коментира в интервю пред БНР Зденка Тодорова, журналист, правозащитник и писател, виден общественик от българското малцинство в Сърбия. Днес (23..

публикувано на 23.06.21 в 11:08

Проблем при електронния изпит по български език в Украйна и Молдова

987 кандидати от българската диаспора в чужбина са издържали теста по български език проведен на 19 и 20 юни. Изпитът е бил положен от 1050 дванадесетокласници желаещи да учат висше образование в България. За първа година тестът е проведен..

публикувано на 23.06.21 в 09:06

Ученици от българско училище в Словакия са в Бургас

Бургас посрещна ученици от българското училище „Христо Ботев“ в Братислава, Словакия. Те са на посещение в черноморския ни град до 26 юни, информираха от общината.  Децата от 5 и 6 клас, придружени от директора на учебното заведение Павлина Ценова..

публикувано на 22.06.21 в 08:46